Home > Nieuws > Actueel

Landelijke compostdag 17 maart 2018

16-02-2018

Gratis losse compost bij ARN

Losse compost bij ARN op zaterdag 17 maart
In het kader van de Landelijke Compostdag op zaterdag 17 maart stelt ARN van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open voor inwoners uit de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen die losse compost willen halen.
Als u met een aanhangwagen of boedelbak komt, let u er dan wel op dat de lading afgedekt kan worden voordat u de openbare weg opgaat?
U kunt natuurlijk ook zelf zakken, bakken of dozen meebrengen, om deze hier vol te scheppen. 

Zakken compost vanaf 19 maart
Bezoekers van de gemeentewerven en milieustraten in de regio kunnen vanaf 19 maart ook zakken compost afhalen (maximaal 2 compostzakken per voertuig en op = op). Meer informatie hierover, zoals locaties en openingstijden, kunt u vinden op www.dar.nl/compost . U kunt ook contact opnemen met Dar via 024 – 371 60 00 of via info@dar.nl. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Vooral doorgaan met het scheiden van gft en groenafval! 

De gescheiden inzameling en verwerking van gft en groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht. Dit helpt bij de strijd tegen de klimaatverandering. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van compost voor de bodem. Compost houdt de Nederlandse bodem vruchtbaar en gezond.

Jaarlijks zamelen we in Nederland ongeveer 1,4 miljoen ton gft in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid organisch afval levert bijna 700.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op. Dit gebruiken we voor de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond.  

Tijdens de landelijke Compostdag op 17 maart 2018 wil ARN u bedanken voor het gescheiden aanbieden van gft-afval en groenafval. Een bedankje in de vorm van compost

 

 

Meer informatie?

Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u in onze vraagbaak. Mocht u nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan verwijzen wij u graag naar het contactformulier in het tabblad "contact".

De website van ARN B.V. gebruikt cookies | Verberg deze melding