Home > Nieuws > Actueel

Landelijke Compostdag zaterdag 25 maart 2017

14-03-2017

Gratis losse compost bij ARN

Losse compost bij ARN
In het kader van de Landelijke Compostdag op zaterdag 25 maart stelt ARN van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open voor inwoners uit de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen die losse compost willen halen (geen zakken compost).
Als u met een aanhangwagen of boedelbak komt, let u er dan wel op dat de lading afgedekt kan worden voordat u de openbare weg opgaat?
U kunt natuurlijk ook zelf zakken, bakken of dozen meebrengen, om deze hier vol te scheppen. 

Zakken compost
Vanaf maandag 3 april kunnen bezoekers op de gemeentewerven en milieustraten in de regio ook zakken compost afhalen (maximaal 2 compostzakken per voertuig en op = op). Meer informatie hierover, zoals locaties en openingstijden, kunt u vinden op www.dar.nl/compost2017. U kunt ook contact opnemen met Dar via 024 – 371 60 00 of via info@dar.nl. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Bedankt voor het scheiden van uw gft-afval
Met het gratis uitdelen van compost bedanken de gemeenten, ARN en Dar u als inwoner voor uw inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren. Bovendien willen zij iedereen kennis laten maken met dit product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.
Composteerbedrijven verwerken het gescheiden ingezamelde bioafval tot compost. Gemengd met tuinaarde is dit een ideale bodemverbeteraar: het stimuleert de groei van gewassen op milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de grond. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem. Dankzij nieuwe ontwikkelingen en moderne technieken neemt de positieve bijdrage aan het milieu verder toe. Veel bedrijven winnen bijvoorbeeld eerst biogas uit het gft-afval voordat er compost van wordt gemaakt. Dit gas kan worden gebruikt voor elektriciteitsproductie of als groen gas voor de transportsector.

 

Meer informatie?

Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u in onze vraagbaak. Mocht u nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan verwijzen wij u graag naar het contactformulier in het tabblad "contact".

De website van ARN B.V. gebruikt cookies | Verberg deze melding