Home > Nieuws > Actueel

Open dag ARN en WSRL op 4 september 2021

19-08-2021

Uniek kijkje in luierrecyclingsinstallatie en rioolwaterzuivering

De vernieuwde luierrecyclingsinstallatie aan de Nieuwe Pieckelaan 1 in Weurt wordt in september 2021 officieel in gebruik genomen. Op zaterdag 4 september 2021 kunnen omwonenden en belangstellenden zich aanmelden voor een rondleiding om zo een kijkje te nemen hoe deze installatie werkt.

In een aantal tijdsblokken tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen bezoekers zich laten informeren over de techniek achter de luierrecyclingsinstallatie, de duurzaamheidaspecten en hoe Dar de inzameling regelt in de regio Nijmegen.

Rondleidingen
Tijdens de rondleiding neemt ARN bezoekers mee naar de vernieuwde luierrecyclingsinstallatie zodat zij met eigen ogen kunnen zien hoe het proces werkt. Daarnaast biedt Waterschap Rivierenland tijdens de rondleiding een unieke inkijk in de wereld van de rioolwaterzuivering. Afvalwater is steeds vaker een belangrijke bron van energie en grondstoffen. In Weurt wordt het afvalwater samen met het slib uit de luierrecyclingsinstallatie op efficiënte manier omgezet in biogas.

Aanmelden
Vanzelfsprekend worden de geldende coronaregels in acht genomen. Bij interesse moet u zich vóór 2 september aanmelden. Dat kan via https://opendagarnenwsrl.eventgoose.com.

 

Meer informatie?

Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u in onze vraagbaak. Mocht u nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan verwijzen wij u graag naar het contactformulier in het tabblad "contact".