Home > Nieuws > Persberichten

Persberichten

Milieuvriendelijke onkruidbeheersing met “waterknaller”

05-09-2022

De waterknaller is in gebruik genomen door een samenwerking tussen ARN B.V., Dar, The Green solution Hotwater BV en Festen Onkruidbestrijding. Dit is een milieuvriendelijke methode voor onkruidbeheersing met heet water afkomstig van ARN.Lees meer »

Lees meer »

’s Werelds eerste recyclinginstallatie voor luiers is officieel geopend

02-09-2021

Luiers en incontinentiemateriaal vormen nog een groot deel van het totale restafval. In de Dar-regio hebben we het over zo’n 10 kilo per inwoner per jaar. In sommige gemeenten is dat bijna 25% van het restafval. Tot nu toe waren luiers en incontinentiemateriaal niet te recyclen. ARN B.V. in Weurt heeft de eerste succesvolle luierrecyclinginstallatie ter wereld gebouwd. Feestelijke opening Op donderdag 2 september 2021 was de officiële opening van de luierrecyclingsinstallatie. Aanwezigen lieten zich informeren over de grondstoffen en duurzame energie die geproduceerd worden. Aansluitend verrichtten de directeur van ARN Rutger Jan Pessers samen met de directeur van Dar Bart de Bruin en MARN-voorzitter Piet de Klein de officiële openingshandeling. Met een druk op de knop werd symbolisch de eerste luiercontainer door de inzamelwagen van Dar geleegd. Nieuwe grondstoffen en duurzame energie Door het toepassen van innovatieve technieken is het ARN gelukt om luiers en...
Lees meer »

Lees meer »

Open dag ARN en WSRL

19-08-2021

Uniek kijkje in luierrecyclingsinstallatie en rioolwaterzuiveringLees meer »

Lees meer »

Meer informatie?

Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u in onze vraagbaak. Mocht u nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan verwijzen wij u graag naar het contactformulier in het tabblad "contact".