Home > Over ARN > Luierrecycling > Luierzakken

Gebruik de juiste zakken!

Het gebruik van luierzakken

Veel gemeenten, particulieren en bedrijven gebruiken speciale inzamelzakken voor het verzamelen en weggooien van baby- en incontinentieluiers. Omdat een dergelijke inzamelzak ook een middel is om te communiceren én het voor ARN van belang is dat er geen ongewenste materialen met de afvalluiers meekomen, heeft ARN het initiatief genomen een nieuwe opdruk te maken. Hierbij is gekozen voor een heldere tekst en een speciaal voor luierafval toepasbare kleur (magenta) die in heel Nederland gebruikt kan worden - naast het inmiddels ingeburgerde groen (voor gft-afval), grijs (voor restafval) of oranje (voor PMD).

Wij hebben gekozen voor eenduidige communicatie: “afvalzak voor luiers”, om vervolgens middels pictogrammen duidelijk te maken dat al het andere afval (zoals stoma’s, latex handschoenen en onderleggers) thuishoren bij het restafval. Ingewikkelde termen als ‘incontinentiesystemen’ en dergelijke behoren daarmee tot het verleden. 

Ook voor het wikkel om een rol (nieuwe) zakken hebben wij gezorgd voor eenzelfde opdruk, zodat gebruikers al voor het aanbreken van een rol van informatie worden voorzien. ARN vraagt als onderdeel van haar Acceptatievoorwaarden van haar klanten om, indien inzamelzakken met opdruk worden ingezet, deze van onderstaande opdruk te voorzien. De oude Knowaste-opdruk dient uitgefaseerd te worden.

Daarnaast blijft de vereiste dat de luierzakken (semi)doorzichtig zijn.

U kunt onze opdruk downloaden om zakken met de juiste opdruk te (laten) maken

Ontwerp opdruk luierzak (.eps)

Ontwerp opdruk luierzak (.pdf)

 

Tekst op wikkel (.eps)

Tekst op wikkel (.pdf)

Meer informatie?

Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u in onze vraagbaak. Mocht u nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan verwijzen wij u graag naar het contactformulier in het tabblad "contact".