Home > Nieuws > Persberichten

ARN realiseert eerste full-scale luierrecycling

04-08-2020

ARN B.V. heeft deze week het besluit genomen tot uitbreiding van haar luierrecycling. Na de uitbreiding bestaat de verwerkingscapaciteit uit 15.000 ton luiers per jaar. Daarmee is de eerste full-scale luierrecycling in Nederland een feit. Al in 2015 is bij ARN B.V. gestart met proeven in een pilot reactor van 300 liter in samenwerking met Elsinga Beleidsplanning en Innovatie B.V. die de technologie heeft gepatenteerd. Na twee jaar testen en het uitvoeren van proeven heeft ARN B.V. een eerste reactor met een capaciteit van 5.000 liter gebouwd. Deze is begin 2019 in gebruik genomen en nu één jaar getest. De testperiode is goed verlopen, en daarom is nu besloten tot uitbreiding naar drie reactoren van 5.000 liter per stuk met een gezamenlijke capaciteit van 15.000 ton luiers per jaar. Uit de luiers worden biogas, biogranulaat, kunstmest en plastics geproduceerd. In dit project wordt nauw samengewerkt met het Waterschap Rivierenland. Uit een mLCA, uitgevoerd in opdracht van de...
Lees meer »

Lees meer »

Nieuwe directeur voor ARN

07-05-2020

Per 1 juli a.s. begint de heer Rutger Jan Pessers (50) als toekomstig directeur van ARN B.V. in Weurt. Na een inwerkperiode van 2 maanden neemt hij op 1 september 2020 het roer over van scheidend algemeen directeur, de heer Gerard van Gorkum, die met pensioen gaat. Vanaf dat moment wordt ARN geleid door een tweehoofdige directie, bestaande uit de heer Pessers en de heer Gerd Terbeck. De heer Terbeck is tevens directeur van REMONDIS Nederland B.V., een van de twee aandeelhouders van ARN. De andere aandeelhouder is Milieusamenwerking en Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN). Na besluitvorming in de aandeelhoudersvergadering op 18 mei a.s. houdt MARN 51% van de aandelen en REMONDIS Nederland 49%. Rutger Jan Pessers is momenteel nog werkzaam als directeur Duurzame Energie bij ENGIE Nederland, Renewable Energie.Lees meer »

Lees meer »

Meer informatie?

Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u in onze vraagbaak. Mocht u nog andere vragen of opmerkingen hebben, dan verwijzen wij u graag naar het contactformulier in het tabblad "contact".